Spechtstraat 49, Ermelo. TEL 0341-552284

Activiteiten

Activiteiten

Vieringen

Vanuit de christelijke identiteit van onze school besteden wij veel aandacht aan het Kerst- en Paasfeest. Het ene jaar vieren we Kerst in de kerk met alle leerlingen, ouders en familieleden; het Paasfeest wordt datzelfde jaar op school in de eigen groep gevierd. Het jaar daarop doen we het net andersom.

Acties/Zending

We vinden het belangrijk dat kinderen leren dat ze op verschillende manieren mensen kunnen helpen. Aan de ene kant door middel van geld en aan de andere kant door mensen in de directe omgeving te helpen.Daarom doen we mee aan diverse acties zoals bijvoorbeeld Unicef, Schoenmaatje, Edukans en het verrassen van mensen in de buurt.

Festiviteiten

Ter gelegenheid van de Kinderboekenweek is er elk jaar een festiviteit rond een gekozen thema.
Een maal per jaar organiseren wij een pleinfeest, waarvan de opbrengst aan een goed doel wordt besteed.

Sport- en spelactiviteiten

Jaarlijks doet onze school mee aan diverse sportactiviteiten buiten de schooltijden: korfballen, voetballen èn avondvierdaagse. U bent altijd van harte welkom langs de lijn om uw kinderen aan te moedigen tijdens deze activiteiten. De data van deze evenementen vindt u in de Roffel. Zelf organiseren we elk jaar een sportmiddag voor de leerlingen van groep 3 t/m 8. In de laatste schoolweek wordt een sing-a-song georganiseerd, waarbij u van harte welkom bent.

Voor groep 8 is er aan het eind van het schooljaar het hoogtepunt van de basisschoolperiode: de afscheidsmusical.

Schoolreis/kamp/excursies

We organiseren ieder jaar voor de groepen 1 t/m 7 een schoolreis. De prijzen van de schoolreizen zijn de laatste jaren, met name door de hoge vervoerskosten, sterk gestegen. Om de prijzen gemiddeld gesproken in de hand te houden kiezen we in een cyclus van drie jaar voor 3 verschillende bestemmingen: Educatief, pretpark en ‘goedkoop – dichtbij’. De data van de schoolreisjes staan in de kalender. De bestemming en de kosten van het schoolreisje worden in het voorjaar bekend gemaakt.
Groep 8 gaat aan het eind van schooljaar op schoolkamp. De bestemming is, net als de afgelopen jaren, kampeerboerderij De Paasheuvel in Vierhouten. De data van het kamp staan in de kalender. Het schoolkamp kost ca. € 65,- per persoon. Dit bedrag moet contant worden betaald aan de leerkracht van groep 8.

Het is ook mogelijk dat de leerkracht van de groep van uw kind een excursie naar aanleiding van bijvoorbeeld een klassenproject organiseert. Hiervan wordt u tijdig op de hoogte gesteld.

Al deze feestelijkheden en sportactiviteiten dragen bij tot het vormen van een gemeenschapsgevoel, het samen één school zijn. Wij vinden dat erg belangrijk!