Spechtstraat 49, Ermelo. TEL 0341-552284

Activiteiten

Activiteiten

Vieringen

Vanuit de christelijke identiteit van onze school besteden wij veel aandacht aan het kerst- en paasfeest. Kerst vieren we afwisselend in de kerk, in de klas of wandelend door de wijk. Het paasfeest vieren we in de kerk of in de klas.

Goede doelen

Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren dat ze op verschillende manieren mensen kunnen helpen. Aan de ene kant door middel van geld en aan de andere kant door mensen in de directe omgeving te helpen.Daarom doen we mee aan diverse acties bijvoorbeeld Unicef, Schoenmaatje, Edukans en het verrassen van mensen in de buurt.

Eenmaal per jaar/ in juni organiseert de OC een pleinfeest, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

Kinderboekenweek, sing-a-song, afscheidsmusical

In oktober wordt de kinderboekenweek feestelijk geopend.

In de laatste schoolweek wordt een sing-a-song georganiseerd. Kinderen zingen een lied of laten een dans zien, waarbij u van harte welkom bent!

Voor groep 8 is er aan het eind van het schooljaar de afscheidsmusical.

Sportactiviteiten

Jaarlijks doet onze school mee aan diverse sportactiviteiten buiten de schooltijden: korfballen, voetballen èn avondvierdaagse. U bent altijd van harte welkom langs de lijn om uw kinderen aan te moedigen tijdens deze activiteiten.

Ein april doen groep 2 t/m 8 elk jaar mee met de Koningsspelen.

Schoolreis/kamp/excursies

Wij organiseren ieder jaar voor de groepen 1 t/m 7 een schoolreis. De prijzen van de schoolreizen zijn de laatste jaren, met name door de hoge vervoerskosten, sterk gestegen. Om de prijzen gemiddeld gesproken in de hand te houden kiezen wij in een cyclus van drie jaar voor 3 verschillende bestemmingen: Educatief, pretpark en ‘goedkoop – dichtbij’. De bestemming en de kosten van het schoolreisje worden in het voorjaar bekend gemaakt. Groep 8 gaat aan het eind van schooljaar op schoolkamp. 

Het is ook mogelijk dat de leerkracht van de groep van uw kind een excursie naar aanleiding van bijvoorbeeld een klassenproject organiseert. Hiervan wordt u tijdig op de hoogte gesteld.